maanantai 15. toukokuuta 2017

Pähkinäiset kinuskisuklaapiiraat



Vaikka yleensä less is more, niin tällä kertaa kaikki komponentit sointuivat hyvin yhteen. En osannut valita, mitä olisin jättänyt pois, joten tällä kertaa yhdistin kaikki ja tuloksena ihanat pikkupiiraat. Pähkinää, suolakinuskia ja suklaata. Tämän voi myös halutessaan tehdä myös yhtenä isona piiraana, jolloin välttyy näpertelyltä.


Pohja
  • 125g margariinia
  • 2dl vehnäjauhoja
  • 2 dl pähkinä- tai mantelijauhetta
  • 2 rkl tummaa sokeria
  • 0,5dl kylmää vettä
Kinuskitäyte
  •  1,5dl kaurakermaa
  • 1,5dl fariinisokeria
  • 0,5tl suolaa
  • 0,5dl pähkinä- tai mantelirouhetta 
Suklaatäyte
  • 150g tummaa suklaata (Oma suosikkini on brunberg)
  • 1dl kaurakermaa
Nypi sekaisin kuivat aineet margariinin kanssa. Lisää lopuksi vesi ja sekoita. Anna taikinan levätä joko tunti jääkaapissa tai 15min pakastimessa. Taikinan voi paistaa missä tahansa leivosvuoissa, esimerkiksi minimuffinssipellillä. Painele taikina vuokiin tasaisesti ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia, tai kunnes pohjat ovat kauniin ruskeat. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttämistä



Laita jokaisen piirakan pohjalle vajaa teelusikallinen pähkinärouhetta. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 15min. Kun kinuski on valmista, lisää joukkoon suola ja sekoita.  Täytä leivoksen puolilleen kinuskilla. Suklaatäytettä varten rouhi suklaa. Lämmitä kerma joko kattilassa tai mikrossa melkein kiehuvaksi. Lisää joukkoon suklaa ja sekoita, kunnes täyte on tasaista. Kun kinuski on hieman jähmettynyt, täytä loppuun asti suklaalla. Anna jähmettyä jääkaapissa ja koristele ripauksella suolaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti