lauantai 2. syyskuuta 2017

Pähkinäinen pullakakku

Pulla on yksi parhaista leivonnaisista ja älyttömän helppo muutta vegaaniseksikin. Maito vaihtuu veteen ja kananmuna jää vain pois. Tulos on vähintäänkin yhtä hyvä, ellei jopa parempikin. Omasta mielestä tavallisen pullan leipominen on vähän tylsää, joten tällä kertaa perinteinen korvapuusti sai uuden muodon kakkuna.



Taikina
  • 2,5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 25 g hiivaa 
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 dl sokeria
  • noin 8 dl jauhoja
  • 100 g margariinia 
Täyte
  •  100 g margariinia
  • 1 dl fariinisokeria
  • runsaasti kanelia
  • 100 g saksanpähkinöitä rouhittuna
Kuorrute
  • 150 g Oatlyn kauratuorejuustoa
  • 1 tl sitruunan mehua
  • tomusokeria maun mukaan
Liuota hiiva veden joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma, ja suola. Vatkaa osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhoista. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kauli kohonnut taikina suorakulmioksi. Sekoita täytteen ainekset ja levitä levyn päälle. Kieritä rullalle ja leikkaa paloiksi. Laita palat pystyasennossa voideltuun vuokaan. Muista, että taikina kohoaa vielä, joten paloja ei tarvitse laittaa ihan vieri viereen. Anna taikinan kohota vielä hetki liinan alla.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä, ennen kuorruttamista. Kuorrutusta varten sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä kakun päälle. Koristele esimerkiksi saksanpähkinärouheella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti