keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Mamman kaalilaatikko goes vege



Oikea arkiruokien arkiruoka. Lapsuuden paras ruoka oli se mamman tekemä kaalilaatikko, jolle kaikkien muiden tekemät jäivät kakkoseksi. Onneksi vain muutamalla muutoksella siitä saa tehtyä vegaanisen maun kärsimättä.

  • 1 pieni kaali
  • 1 dl puuroriisiä
  • sipuli 
  • öljyä
  • 2 dl soijarouhetta
  • 1 dl vettä
  • kasvisliemikuuto
  • 3 rkl tummaa siirappia
  • 3 rkl kuivattua meiramia
  • 4 dl kaurakermaa
  • suolaa ja pippuria

Pilko kaali ja keitä pehmeäksi. Keitä riisi suolatussa vedessä paketin ohjeen mukaan. Pilko sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää joukkoon soijarouhe ja murustettu liemikuutio. Lisää vesi muutamassa erässä. Sekoita isossa kulhossa riisi, kaalit, soijarouhe ja lisää joukkoon loput ainekset. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja siirappia.



Kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti. Jos pinta rupeaa tummumaan liikaa, peitä vuoka foliolla. Anna vetäytyä hetki ennen syömistä ja tarjoa laatikon kanssa puolukkahilloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti