lauantai 24. helmikuuta 2018

Vadelmabrowniekakku



Vadelma tasapainotta hyvin ihanan överimakeaa browniepohjaa. Tämän voi leipoa joko kakuksi tai pasitaa neliön mallisessa vuoassa ja leikata leivoksiksi. Ihana vegaaninen brownieohje löytyi Viimeistä murua myöten -blogista. Pohja ei vaadi mitään erikoisia raaka-aineita, vaan usein tarpeet saattaa löytyä kaapista jo valmiina. Lisäsin pohjaan vielä rouhittua saksanpähkinää tuntumaksi. Voit myös muutella kakkua vaihtamalla marjat mieleisiksi. Kakku onnistuu myös gluteenittomana vaihtamalla jauhot gluteenittomiin.


Taikina:
  • 200g tummaa suklaata (lempparini on Brunbergin tumma suklaa) 
  • 3/4 dl rypsiöljyä
  • 2 dl sokeria
  • 2 1/4 dl kasvimaitoa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
  • 1½ rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa


Vadelmamousse:
  • prk Alpron soijavispiä
  • 3 dl vadelmia
  • 1 tl agar agar-jauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria


Koristelu:
  • 50g tummaa suklaata
  • tuoreita vadelmia


Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Sulata 150g tummasta suklaasta varovasti mikrossa. Leikkaa 50g rouheeksi. Sekoita kaikki ainekset sulaneen suklaan joukkoon reseptin mukaisessa järjestyksessä. Sekoita lopuksi joukkoon rouhitut suklaapalat. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa n. 25 minuuttia.


Moussea varten lisää kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vähennä hieman lämpöä ja keitä kaksi minuuttia. Anna jäähtyä jääkaapissa useampi tunti tai yön yli. Vatkaa jäähtynyt täyte ja kaada jäähtyneen browniepohjan päälle. Anna hyytyä muutama tunti.


Sulata suklaa ja valuta kakun päälle ja viimeistele tuoreilla vadelmilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti