keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Viikunapiiras mantelilla




Tämä piiras yllättää helppoudellaan Vain muutama aines ja helppo herkku onnistuu niillä. Piiraasta tulee parasta silloin, kun viikunat ovat sesongissa.

Taikina:
  • 125g margariinia
  • 2dl vehnäjauhoja
  • 2 dl pähkinä- tai mantelijauhetta
  • 2 rkl tummaa sokeria
  • 0,5dl kylmää vettä
Täyte
  • 300 g mantelimassaa
  • 5 rkl aquafabaa
  • 5 viikunaa
  • 2 rkl agavesiirappia
 Nypi sekaisin kuivat aineet margariinin kanssa. Lisää lopuksi vesi ja sekoita. Anna taikinan levätä joko tunti jääkaapissa tai 15min pakastimessa. Kauli taikina ja vuoraa piirakkavuoka sillä.

Sekoita mantelimassa ja aquafaba tasaiseksi massaksi, esimerkiksi tehosekoittimella. Levitä pohjan päälle. Viipaloi viikunat ja lado päällimaiseksi. Viimeistele siirapilla ja paista 225 asteessa noin 25 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin ruskea.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti