perjantai 30. maaliskuuta 2018

Kaalipiirakka



Kun kaapissa on kaalia, mutta pakastimesta löytyy vielä edellistä kaalilaatikkoa ja -pataa, piti kaalista keksiä jotain ihan muuta. Tässä helpossa piirakassa käytin valmista kaupan lehtitaikinaa. Piiras vaatii vain muutaman aineksen ja valmistuuu hetkessä.

Pohja:
  • 600 g valmista lehtitaikinaa
Täyte:
  • pieni valkokaali
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl margariinia
  • loraus tummaa siirappia
  • suolaa
  • mustapippuria 

Aloita piirakan valmistaminen täytteestä. Pilko sipuli ja valkosipuli. Suikaloi kaali ohuiksi siivuiksi. Lämmitä margariini pannulla kuumaksi ja lisää sipulit ja kaali. Paista keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kaali on pehmennyt. Lisää siirappi ja mausta suolalla ja pippurilla. Kauli taikina ja laita vuoan pohjalle. Kaada täyte pohjan päälle. Jos taikinaa jää yli, voi siitä tehdä ristikon piirakan päälle. Voitele esimerkiksi kauramaidolla tai vedellä ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti