keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Mausteinen punakaalipata


Kategoriassa helppo ja erittäin muunneltava arkiruoka. Voit soijarouheen sijasta käyttää esimerkiksi papuja tai linssejä ja käyttää niitä kasviksia, mitä kaapista löytyy. Mausteet eivät tällä kertaa olleet niitä perinteisiä kaalipadan makuja, mutta mikä onkaan virkistävämpää. Tämä ruoka vain paranee uudelleenlämmittämisellä.
Pata:
  • puolikas punakaali
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl riisiä
  • kasvisliemikuutio
  • vettä mielen mukaan
  • 2 tl savupaprikaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl currya
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl balsamicoa
  • ripaus sokeria
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
Pilko kasvikset ja kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää soijarouhe ja paista hetki. Lisää loput kasvikset, riisi, laakerinlehdet, kasvisliemikuutio, tomaattimurska, tomaattipyre ja vesi. Lisää vettä niin, että ainekset suunnilleen peittyvät. Voit muuttaa nesteen määrää riippuen, kuinka paljon lientä haluat pataan. Lisää loput ainekset pataan. Maistele ja säähä mausteiden määrä mieleiseksi. Hauduta noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti