Ensimmäinen kerta, kun uskalsin laittaa maapähkinävoita sosekeittoon, vaikka sitä on jo pitkään hehkutettu. Varsinkin, kun sen yhdistää kookosmaitoon ja currytahnaan, pääsee tavallinen bataattikeitto jo ihan uudelle tasolle. Käytin keitossa säilykekikherneitä tuomassa keittoon lisää ruokaisuutta. Hyvin voisi käyttää myös esimerkiksi valkopapuja tai korvata kikherneet bataatilla ja paistaa keiton kaveriksi nyhtökauraa tai tofua.
- n. 400 g bataattia
- 1 sipuli
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 cm pala inkivääriä
- 2 porkkanaa
- 1 tl punaista currytahnaa
- kasvisliemikuutio
- noin 5 dl vettä
- 200 g kikherneitä
- 2 dl kookosmaitoa
- 2 rkl maapähkinävoita
- 1 rkl soijakastiketta
- mustapippuria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti