-

torstai 29. maaliskuuta 2018

Samettinen bataattikeitto maapähkinällä



Ensimmäinen kerta, kun uskalsin laittaa maapähkinävoita sosekeittoon, vaikka sitä on jo pitkään hehkutettu. Varsinkin, kun sen yhdistää kookosmaitoon ja currytahnaan, pääsee tavallinen bataattikeitto jo ihan uudelle tasolle. Käytin keitossa säilykekikherneitä tuomassa keittoon lisää ruokaisuutta. Hyvin voisi käyttää myös esimerkiksi valkopapuja tai korvata kikherneet bataatilla ja paistaa keiton kaveriksi nyhtökauraa tai tofua.

  • n. 400 g bataattia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 cm pala inkivääriä
  • 2 porkkanaa
  • 1 tl punaista currytahnaa
  • kasvisliemikuutio
  • noin 5 dl vettä
  • 200 g kikherneitä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl soijakastiketta
  • mustapippuria
  •  
Pilko bataatit, porkkana ja sipuli. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää sinne vihannekset, valkosipuli, inkivääri ja liemikuutio. Keitä kunnes bataatti on pehmeää, eli noin 15 minuuttia riippuen niiden koosta. Ota pari desiä lientä talteen. Lisää joukkoon currytahna, kookosmaito, kikherneet ja maapähkinävoi ja soseuta. Jos keitto tuntuu paksulta, lisää talteen otettua lientä. Kun koostumus on sopiva mausta soijalla ja pippurilla ja lämmitä vielä hellalla kuumaksi. Tarjoile esimerkiksi ruohosipulin ja krutonkien kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti