lauantai 17. maaliskuuta 2018

Suklaa cupcakes



Ostin helmikuussa vegemessuilta tuulispään pisteeltä ihania muffinsseja ja rakastuin varsinkin pohjaan. Onneksi ratkaisu tuli nopeasti, kun kamomillan konditorian kirjoittaja lisäsi niiden ohjeen blogiinsa. Kuorrutteeksi en halunnut voikreemiä, joten käytin suklaaganachea pohjana. Nämäkin muffinssit tulivat tällä kertaa minimuodossa. Yhtä hyvin nämä voi tehdä tavallisen kokoisina, jolloin niitä tulee 12 kappaletta. Jos taikinasta haluaa vähän suklaisempaa niin taikinaan voi lisätä 100 grammaa rouhittua suklaata tai vaikka mariannerouhetta.

Taikina:
  • 2 1/2 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
  • 1/2 dl miedonmakuista öljyä
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa 
Kuorrute:
  • 150 g tummaa suklaata
  • 1,5 dl vatkautuvaa kasvikermaa (käytin Alproa)  
  • 150 g Oatlyn kauratuorejuustoa
Täytä muffinssipellin kolot muffinssivuoilla. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
Sekoita kauramaito, öljy, sokeri, suola ja vaniljasokeri. Siivilöi vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja ruokasooda ensin toiseen kulhoon ja sekoita ne hyvin. Lisää puolet jauhoista nesteiden joukkoon ja sekoita. Lisää loppu jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 20 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsät. Pohja on kypsä, kun siihen työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa. Anna pohjien jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

Rouhi suklaa pieneksi ja lämmitä kerma kiehuvaksi esimerkiksi mikrossa. Kaada kuuma kerma suklaan joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä jääkaapissa. Kun ganache on täysin jäähtynyt, vatkaa seos. Lisää lopussa tuorejuusto joukkoon. Pursota muffinssien päälle ja tarjoile.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti