maanantai 26. maaliskuuta 2018

Suklaatryffelipiirakka



Tässä helpossa piirakassa yhdistyy täyteläinen, tryffelimäinen suklaatäyte ja ihanan rapea ja mantelinen pohja. Piirakkapohjan sijasta voi myös käyttää esimerkiksi digestiveistä tehtyä keksipohjaa, mutta suosittelen kokeilemaan tätä pohjaa. Täytteessä voi käyttää myös jotain muuta kasvikermaa, mutta mielestäni kookos ei maistunut läpi.

Pohja:
  • 150 g margariinia
  • 0,5 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl mantelijauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä
Täyte:
  •  1 tlk kookosmaitoa
  • 225 g tummaa suklaata
  • ripaus suolaa

Nypi kaikki pohjan ainekset sekaisin ja lisää tarvittaessa 2 rkl vettä. Muotoile takinasta pallo ja anna levätä puoli tuntia jääkaapissa. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on saanut väriä. Anna jäähtyä hetki ennen täyttämistä.

Täytettä varten rouhi suklaa pieneksi. Kuumenna kookosmaito kiehuvaksi joko mikrossa tai kattilassa. Kaada kookosmaito suklaan joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää suola. Kaada täyte pohjan päälle. Anna jäähtyä jääkaapissa muutama tunti tai tarvittaessa noin puoli tuntia pakastimessa. Koristele kaakaojauheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti