sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Vegaaniset sitruunacupakes

Tällä kertaa tein cupaket minimuodossa. Ohjeella tulee joko noin 12 tavallista cupcakeja tai 24 miniä, niin kuin minä tein tällä kertaa. Tuorejuustona käytin Oatlyn kauratuorejuustoa, joka on mielestäni koostumukselta ja maulta paras leivonnassa.

Taikina:
  • 3 dl jauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,75 dl aquafabaa
  • 0,75 dl öljyä
  • 0,75 dl omenasosetta
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1/2 sitruunan mehu
  • raastettua sitruunankuorta
Kuorrute:
  • 100 g margariinia
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 150 g vegaanista tuorejuustoa
  • 1/2 sitruunan mehu

Sekoita kaikki kuivat aineet, paitsi sokeri, keskenään. Yhdistä toisessa kulhossa loput ainekset. Lisää kuivat aineet märkiin, ja sekoita keskenään.Vuoraa muffinssipelti paperisilla vuoilla ja jaa taikina vuokiin. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes muffinssit ovat kypsiä. Anna jäähtyä ennen kuorrutusta.

Kuorrutusta varten vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja tarvittaessa mausteeksi vielä raastettua sitruunan kuorta. Lisää tuorejuusto ja vatkaa sekaisin. Pursota kuorrute muffinssien päälle ja tarjoile.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti