Taikina:
- 3 dl jauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 0,75 dl aquafabaa
- 0,75 dl öljyä
- 0,75 dl omenasosetta
- 2 tl omenaviinietikkaa
- 1,5 dl sokeria
- 1/2 sitruunan mehu
- raastettua sitruunankuorta
- 100 g margariinia
- 0,5 dl tomusokeria
- 150 g vegaanista tuorejuustoa
- 1/2 sitruunan mehu
Sekoita kaikki kuivat aineet, paitsi sokeri, keskenään. Yhdistä toisessa kulhossa loput ainekset. Lisää kuivat aineet märkiin, ja sekoita keskenään.Vuoraa muffinssipelti paperisilla vuoilla ja jaa taikina vuokiin. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes muffinssit ovat kypsiä. Anna jäähtyä ennen kuorrutusta.
Kuorrutusta varten vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja tarvittaessa mausteeksi vielä raastettua sitruunan kuorta. Lisää tuorejuusto ja vatkaa sekaisin. Pursota kuorrute muffinssien päälle ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti