Tuore focaccia laadukkaasta oliviiöljystä tehtynä on yksi parhaista. Päälle voi laittaa mm tuoreita yrttejä, mutta koska niitä ei löytynyt, niin laitoin vähän kaikkea, mitä löytyi. Focacciaa leipoessa ei kannata öljyä eikä suolaa kannata säästellä.
- 3 dl huoneenlämpöistä vettä
- 25 g tuorehiivaa
- 2 tl sokeria
- 400 g durumvehnäjauhoja
- reilu rkl hyvää oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- punasipulia, oliiveja, valkosipulia
Levitä taikina vuokaan ja kohota vielä hetki.
Painele sormilla reikiä taikinaan ja mausta suolalla ja painele täytteet taikinaan. Voitele leipä reilulla oliiviöljyllä. Paista 225 asteessa noin 15min tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Viimeistele focaccia vielä oliiviöljyllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti