maanantai 15. toukokuuta 2017

Focaccia


Tuore focaccia laadukkaasta oliviiöljystä tehtynä on yksi parhaista. Päälle voi laittaa mm tuoreita yrttejä, mutta koska niitä ei löytynyt, niin laitoin vähän kaikkea, mitä löytyi. Focacciaa leipoessa ei kannata öljyä eikä suolaa kannata säästellä.

  • 3 dl huoneenlämpöistä vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 2 tl sokeria
  • 400 g durumvehnäjauhoja
  • reilu rkl hyvää oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • punasipulia, oliiveja, valkosipulia

Sekoita veteen hiiva ja sokeri ja lisää jauhot ja oliiviöljy. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa. Anna nousta ainakin tunti ja lisää suola lopuksi.

Levitä taikina vuokaan ja kohota vielä hetki.
Painele sormilla reikiä taikinaan ja mausta suolalla ja painele täytteet taikinaan. Voitele leipä reilulla oliiviöljyllä. Paista 225 asteessa noin 15min tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Viimeistele focaccia vielä oliiviöljyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti