maanantai 15. toukokuuta 2017

Vegaaniset sushit



Sushi on ehdottomasti yksi lempiruoistani, mutta ravintolassa se on usein kallista ja kasvissushit hieman mielikuvituksettomia. Kotona parhaat täytteet ova syntyneet, kun on vain kokeillut kaapista löytyviä aineksia. Yksi yllättäjä oli grillattu kesäkurpitsa. Voisin myös kuvitella, että grillattu paprikakin sopisi sushiin. Usein laitan myös vegaanista majoneesia tai tuorejuustoa. Muita lempitäytteitä ovat kylmäsavutofu, kurkku, avocado sekä paistetut siitakesienet. Näissä oli täytteenä majoneesia, rucolaa, kurkkua ja avocadoa. Kaikki kuitenkin lähtee täydellisestä sushiriisistä.


Sushiriisi
  • 4dl sushiriisiä
  • 4,6dl vettä
  • 3rkl riisiviinietikkaa
  • 2,5rkl sokeria
  • 2tl suolaa

Liota riisiä 15min kylmässä vedessä ja huuhtele se lävikössä. Laita riisi ja vesi kattilaan. Sulje kansi ja anna riisin kiehua korkealla lämmöllä 5 minuuttia. Alenna lämpöä ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Älä raota kantta ja nosta kattila liedeltä. Anna sen seitä vielä 5-10 minuuttia. Sekoita suola, etikka ja sokeri ja lisää riisin joukkoon. Sekoita ja laita riisi laakeaan astiaan jäähtymään. Riisin tulisi olla huoneenlämpöistä, ennen kuin aloitat sushin tekemisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti