-

maanantai 29. toukokuuta 2017

Perunamuussi

Parasta, mitä perunasta voi saada heti ranskalaisten jälkeen, on perunamuusi. Yksinkertainen lisäke, mikä sopii ruoan kuin ruoan kanssa. Vegaanisessa versiossa maito korvautuu joko kaurakermalla tai kauramaidolla. Voin sijasta makua tuo keiju tai muu vegaaninen margariini. Välillä sekoitan joukkoon ruohosipulia tai sipulikaurakermaa, jolloin saa vaihteua perinteiseen perunamuussiin.


  • 900 g jauhoisia perunoita
  • 2 dl kauramaitoa tai -kermaa
  • suolaa maun mukaan

Laita kattilallinen vettä kiehumaan. Kuori perunat ja pilko hieman pienemmiksi paloiksi. Kun vesi kiehuu, lisää perunat ja keitä noin 15 minuuttia kypsäksi. Aika riippuu täysin perunoiden koosta. Kun perunat ovat kypsiä, kaada keitinvesi pois. Lisää loput ainekset, ja vatkaa käsivatkaimella tasaiseksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti