maanantai 15. toukokuuta 2017

Itämainen nuudelisalaatti


Nuudelisalaatti on helppo, terveellinen ja nopea arkiruoka silti olematta tylsän tavallinen. Voit käyttää salaattiin kaapista löytyviä vihanneksia, esimerkiksi avocado, kevätsipuli ja vihreät pavut sopisivat erinomaisesti salaattiin.

Salaatti
  • 2 kerää riisinuudelia
  • porkkana raastettuna
  • kurkkua
  • paprikaa
  • 1/2 pkt Jalotofun marinoitua tofua
  • lehtikaalta pilkottuna
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • kourallinen auringonkukansiemeniä
Kastike
  •  2 rkl seesamiöljyä
  • 3 rkl sweet chili-kastiketta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 2 tl riisiviinietikkaa

Keitä riisinuudelit ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Paahda siemenet öljyssä, mutta varo, sillä ne palavat nopeatsti. Pilko tofu, kurkku, paprika ja lehtikaali ja sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Kastiketta varten raasta inkivääri ja sekoita se muiden ainesten joukkoon. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita. Salaatti säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti