tiistai 23. toukokuuta 2017

Perinteinen makaroonilaatikko

Kun teen ruoaksi makaroonilaatikkoa, huomaan syöväni sitä melkein joka aterialla päivän aikana. Perinteiseen makaroonilaatikkoon ei tarvita munia, maitoa tai jauhenlihaa. Kikhernejauho kiinteyttää laatikon mukavan lohkeavaksi.


  • 5 dl makaroonia
  • sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 5 keskikokoista herkkusientä
  • kasvisliemikuutio
  • 2 dl soijarouhetta
  • 3 dl vettä
  • kourallinen pinaattia
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 dl kaurakermaa
  • 2 dl kauramaitoa
  • 0,5 dl kikhernejauhoja

Aloita makaroonilaatikon valmistus keittämällä makaroonit, voit jättää ne hieman raaoiksi. Pilko sipulit, porkkanat ja sienet ja kuullota pannulla. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio ja soijarouhe. Lisää vesi pienissä erissä ja lopuksi lisää pinaatti. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kaurakerma, -maito ja kikhernejauho. Sekoita makaroonit ja soijarouhetäyte keskenään ja kaada uunivuokaan. Kaada lopuksi päälle kaurakermaseos. Paista 175 asteessa noin 40min. Anna laatikon hetken levätä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti