maanantai 15. toukokuuta 2017

Tyrnikakku


Tämä ohje on chocochilin blogista, mutta hieman muuttelin sitä käyttämällä marjoina pakastimesta löytyneitä tyrnejä. Paistoin kakun 26cm irtopohjavuoassa, jotta sain korkeamman ja mehevän kakun.

Pohja
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 2dl spelttijauhoja
  • 2dl ruokosokeria
  •  2tl leivinjauhetta
  • 3rkl perunajauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1,5dl margariinisulaa
  • 3dl kasvimaitoa
Täyte
  • 3dl tyrnejä
  • 300g soijajogurttia
  • 1dl tomusokeria
  • 0,5tl vaniljasokeria

Sekoita yhteen kuivat aineet (perunajauhot kannattaa sihdata joukkoon, jotta ei synny paakkuja).  Yhdistä margariinisula ja kasvimaito ja kaada nesteet kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada kakun päälle. Paista 175 asteessa noin tunti. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua ja koristele tomusokerilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti