sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Vegaaniset karjalanpiirakat

Vaikka karjalanpiirakat ovatkin vähän työläitä, ovat ne niin älyttömän herkullisia, eikä itsetehdyistä voi puhua edes samassa lauseessa kaupan einespiirakoiden kanssa. Vegaaniset karjalanpiirakat onnistuu helposti keittämällä puuro esimerkiksi kauramaitoon ja vaihtamalla voi keijuun. Perinteisen munavoin sijaan karjalanpiirakoiden kanssa voi tarjota esimerkiksi hummusta tai Oatlyn kauratuorejuustoon tehdyllä yrttilevitettä.



Taikina
  • 1,5 dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa
 Riisipuuro

  • 7 dl vettä
  • 2 dl puuroriisiä
  • 2,5 dl kaurakermaa
  • 1 tl suolaa

Yhdistä kaikki taikinan ainekset, vaivaa nopeasti taikinaksi, kääri kelmuun ja anna tekeytyä sen aikaa, kun keität puuron.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää riisit ja hauduta 20 minuuttia. Lisää kaurakerma ja suola. Keitä paksuksi puuroksi 10–15 minuuttia.

Pyöritä taikinasta tankoja (halkaisija noin 4 cm). Leikkaa ne 2 cm paksuiksi viipaleiksi. Kauli palat ohuiksi soikeiksi piirakkakuoriksi reilusti ruisjauhotetulla alustalla. Lusikoi keskelle 2 rkl täytettä ja rypytä reunat puuron päälle. Paista piirakoita 250–300 asteessa 10–15 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti