sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Mustaherukka-suklaakakku

Tässä kakussa kananmunan korvaa omenasose ja aquafaba. Aquafaba on säilykekikherneiden lientä, joka käyttäytyy kananmunan valkuaisen tavoin leivonnassa. Se vatkautuu paksuksi vaahdoksi ja siitä voi jopa paistaa marenkeja. Kakku on kuorrutettu tällä vegaanisella marenkikreemillä. Kreemi on työläs, joten sen sijasta voi käyttää myös esimerkiksi vatkattua kasvikermaa. Täydellisen moussetäytteen ohjeen löysin Kamomillan konditoriasta. Täytettä voi helposti varioida marjoja muuttamalla.



Pohja
  • 2,5 dl jauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,75 dl aquafabaa
  • 0,75 dl öljyä
  • 0,75 dl omenasosetta
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 1,5 dl ruokosokeria (myös tavallinen käy)
Täyte
  • 1 prk Alpron soijavispiä
  • 3 dl mustaherukoita
  • 2 rkl sokeria
  • 0,75 tl agar agar-jauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele 20cm vuoka valmiiksi. Sekoita kaikki kuivat aineet, paitsi sokeri, keskenään. Yhdistä toisessa kulhossa loput ainekset. Lisää kuivat aineet märkiin, ja sekoita keskenään. Kaada vuokaan ja paista noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.

Täytettä varten lisää kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vähennä hieman lämpöä ja keitä kaksi minuuttia. Anna jäähtyä jääkaapissa useampi tunti tai yön yli. Vatkaa jäähtynyt täyte ja täytä kakku. Kostutuksena voi käyttää esimerkiksi kauramaitoa. Kuorruta ja koristele. Täytekakku on parhaimmillaan, kun se on saanut tasaantua yön yli jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti