keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Vegaaniset runebergintortut


Kun muut innoissaan ostavat kaupasta alkuvuodesta laskiaispullia, minä valitsen mielummin runebergintortun. Sen verran huonosti on saatavilla vegaanisia runebergin torttuja, että helpompi oli ruveta leipomishommiin. Mielestäni parhaat runebrgin tortut ovat kosteita, mutta pitää olla suutuntumaa, ei mitään muffinseja. Tällä ohjeella tulee noin 8 torttua.

Taikina
  • 150 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 75 g vegaanisia pipareita murskattuna
  • 100 g mantelirouhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl kadremummaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2,5 dl kaurakermaa
  • 3 rkl tummaa rommia

Kostutus
  • 2 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • loraus rommia

Kuorrutus
  • vadelmahilloa
  • tomusokerikuorrutetta

Vaahdota margariini ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vaahdon joukkoon kuivat aineet, kaurakerma ja rommi ja sekoita varovasti. Voitele vuoat ja annostele taikina. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä. Anna jäähtyä ennen kostutusta.

Kiehauta vesi ja kaada se syvään astiaan. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Lopuksi lisää rommi. Dippaa jäähtyneet tortut nopeasti liemessä. Kannattaa varoa, että ne ei kostu liikaa.

Laita jokaisen tortun päälle hilloa ja koristele tomusokerikuorrutteella. Tortut ovat parhaimmillaa, kun niiden antaa vetäytyä yön yli jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti