keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Porkkanakakku



Tämä Chocochilin porkkanakakku pääsi jo ensikokeillulla yhdeksi suosikkileivonnaiseksi. Täydellinen sekasyöjien huijausherkku kaikkiin hetkii. Ohje onnistuu myös gluteenittomana vaihtamalla jauhot gluteenittomiin. Tällä kertaa rakensin porkkanakakusta täytekakun tekemällä isomman annoksen kuorrutetta ja laitoin sitä myös kakun täytteeksi. Mehevä porkkanakakku ei kostutusta kaipaa, mutta on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Pohja
  • 4,5 dl hienoksi raastettua porkkanaa
  • 3,5 dl fariinisokeria tiiviiksi puristettuna
  • 2 dl öljyä
  • 1,5 dl soijamaitoa tai vettä
  • 5,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl soodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
Kuorrute
  • 100 g margariinia
  • 225 g maustamatonta soijatuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka margariinilla ja pyörittele vuoassa vehnäjauhoja, kunnes vuoan sisäpinta on tasaisesti jauhotettu. Mittaa kulhoon fariinisokeri, öljy ja soijamaito ja sekoita. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne sokeriseokseen. Sekoita joukkoon vielä raastettu porkkana.

Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista sitä noin 45 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä.

Sekoita kuorruteen aineet yhteen ja täytä kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti